Narodowym Forum Muzyki we Wrocławiu, odbyła się IV Gala Gault&Millau Polska.
W trakcie gali wręczone zostały nagrody dla pięciu najlepszych szefów kuchni z całej Polski. Nagrody przyznawane są w 5 kategoriach: Szef Kuchni Tradycyjnej, Kobieta Szef, Młody Talent, Szef Jutra i Szef Roku.

Podczas gali miała miejsce oficjalna premiera IV wydania Żółtego Przewodnika. W wydaniu na 2018 rok znalazły się rekomendacje 580 restauracji, 160 produktów regionalnych i 60 miejsc, gdzie można je kupić. Są to miejsca, które zostały przetestowane i są polecane przez redakcję Żółtego Przewodnika. Każdego roku kilkunastu wykwalifikowanych, anonimowych inspektorów ocenia około tysiąca restauracji. Do przewodnika trafia mniej niż połowa.
Spośród kołobrzeskich restauracji, w IV edycji przewodnika, docenione zostały aż 4. W przewodniku znalazły się:

- Restauracja Horyzont (Hotel Aquarius) - wyróżnienie
- Restauracja ProVita (Hotel ProVita) – nagrodzona 2 czapkami G&M
- Restauracja Sand{acz} (Sand Hotel) – nagrodzona 1 czapką G&M
- Restauracja Arté (Diune Hotel & Resort) – nagrodzona 1 czapką G&M

Komentarze  

+3 #1 Seaman 2017-12-06 03:21
Siema Wiktor pozdro z ghany
Cytować
0 #2 Doro 2017-12-06 23:01
Tak tżymac panowie.Gastronomia i tajniki kulinarne to to co trzeba umiec.Pozdrawiam
Cytować

Dodaj komentarz

Komentarze na portalu e-KG.pl są własnością ich twórców. Kołobrzeski Serwis Informacyjny nie ponosi odpowiedzialności za opinie pozostawione w serwisie.
Jeśli jakikolwiek komentarz uważasz za obraźliwy lub narusza jakiekolwiek zasady komentowania w serwisie napisz na adres: redakcja@e-kg.pl

Kod antyspamowy
Odśwież