7 marca w Kołobrzegu rozpoczną się Targi Gastro Hotel. Kolejna edycja tej imprezy w naszym mieście potrwa aż trzy dni. W tym czasie branża gastronomiczna i hotelarska będzie mogła nie tylko wypróbować nowinek jak i znanych produktów, ale także wziąć udział w organizowanych przy targach wszelkiego rodzaju kursach i szkoleniach.

Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu odbywają się już od kilku lat. Formuła i wystawcy w przewadze rokrocznie się powtarzają. Atrakcją dla przybyłych gości są między innymi pokazy barmańskie i gastronomiczne. Swoje umiejętności prezentują również kuchenni mistrzowie z kołobrzeskich restauracji i hoteli. Prawie wszystkiego można dotknąć lub wypróbować. Dużym zainteresowaniem co roku cieszy się pokaz carvingu, czyli rzeźbienia w warzywach i owocach. W tym roku przygotowano m.in. pokazy kucharzy z Narodowej Reprezentacji Juniorów pod kierownictwem Jarosława Uścińskiego.

Oficjalne otwarcie targów zaplanowano w środę 7 marca o godz.10.15. Poniżej przedstawiamy program imprezy.

środa 7 marca 2018 10:00 – 17:00
  • 10:15 – uroczyste otwarcie targów – pokazy z VIP-ami
  • 11:00 - pokaz kulinarny jednego z najmłodszych szefów kuchni w Hotelu ***** Rafała Durka z Diune Hotel
  • 11:30 - Nieuczciwe firmy i ich niekorzystne oferty - jak je rozpoznawać i unikać - Szkolenie Sebastiana Kwiatkowskiego
  • 12:15 - pokazy Grzegorza Gniecha Vice Mistrza Świata w Carvingu oraz Mistrza Polski w Carvingu
  • 12:35 - pokaz kulinarny kucharza z Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy Profesjonalnych – Jakość, sezonowość, pomysł.
  • 14:30 - Negatywne opinie o obiekcie noclegowym lub gastronomicznym – praktyczne porady jak ich unikać i skutecznie z nimi walczyć Szkolenie Sebastiana Kwiatkowskiego
czwartek 8 marca 2018 10:00 – 17:00
  • 10:15 - Skuteczna sprzedaż w hotelu, czyli jak osiągać sukcesy i skutecznie zarządzać . Szkolenie Anny Chwałko
  • 11:15 - pokazy Grzegorza Gniecha Vice Mistrza Świata w Carvingu oraz Mistrza Polski w Carvingu
  • 11:30 - Szkolenie Nocowanie.pl – Sprzedaż i marketing w obiekcie noclegowym - poznaj elementy, które wpływają na liczbę rezerwacji: Grupy docelowe w branży turystycznej - jak doprowadzić klienta do rezerwacji?- Marek Skowron. Komunikacja z gośćmi i zarządzanie opiniami w internecie - Mateusz Weilandt. Oferta idealna - jak pisać teksty, które trafią do klienta i pozytywnie wpłyną na markę. - Kamila Miciuła
  • 12:30 - pokazy na scenie Sukces gastronomiczny ze zdrowiem na talerzu
  • 13:00 - Jak pozyskać najlepszych pracowników dla mojego hotelu, restauracji Szkolenie Anny Chwałko
  • 14:30 - Jak skutecznie i bezkosztowo wypromować obiekt gastronomiczny Szkolenie Sebastiana Kwiatkowskiego
  • 15:30 - Wymierne korzyści reklamy obiektu gastronomicznego, noclegowego. Dobór środków i ich wykorzystanie. Szkolenie Sebastiana Kwiatkowskiego
piątek 9 marca 2018 10:00 – 15:00

  • 10:00 - Obsługa Gościa - jak idealnie odbyć praktyki w hotelu i gastronomii i najwięcej się nauczyć Szkolenie Anny Chwałko
  • 11:30 - pokazy Grzegorza Gniecha Vice Mistrza Świata w Carvingu oraz Mistrza Polski w Carvingu
  • 12:00 - pokazy na scenie Sukces gastronomiczny ze zdrowiem na talerzu
  • 12:15 - Savoir vivre w gastronomii i profesjonalne przygotowanie do obsługi Gościa. Szkolenie Anny Chwałko


Komentarze  

0 #1 obrijezan 2018-02-27 20:48
O co chodzi z tym "GASTRO "
Czy tam budu FIDEL CASTRO ?
Cytować

Dodaj komentarz

Komentarze na portalu e-KG.pl są własnością ich twórców. Kołobrzeski Serwis Informacyjny nie ponosi odpowiedzialności za opinie pozostawione w serwisie.
Jeśli jakikolwiek komentarz uważasz za obraźliwy lub narusza jakiekolwiek zasady komentowania w serwisie napisz na adres: redakcja@e-kg.pl

Kod antyspamowy
Odśwież