×

Ostrzeżenie

Nie powiodło się załadowanie pliku XML.
Blisko 200 litrów żuru ugotowano w czwartek w centrum Kołobrzegu. To wystarczyło do przygotowania około kilkuset porcji smacznej i pożywnej zupy, którą bezpłatnie rozdano wszystkim tym, którzy pojawili się na Skwerze Pionierów. Przygotowała go fundacja Wolne Miejsce przy wsparciu Urzędu Miasta.
Akcję "II Kołobrzeskich Obchodów Światowego Dnia Walki z Głodem" zorganizowano, aby uczcić Światowy Dzień Ubogich. Żur powstał tylko z naturalnych składników, według domowej receptury. Zużyto do niego kilkadziesiąt kilogramów warzyw, 30 kilo kiełbasy oraz około 20 kilo kości wędzonych Chętni dostawali go w specjalnych, zamkniętych pojemnikach, ponieważ z uwagi na przepisy niemożliwe było wspólne jedzenie na świeżym powietrzu.





IMG_20201022_145321
IMG_20201022_145333
IMG_20201022_145551
IMG_20201022_145621
IMG_20201022_145708
IMG_20201022_145711
IMG_20201022_145934
IMG_20201022_150048
IMG_20201022_150110
IMG_20201022_150129
IMG_20201022_150156
IMG_20201022_150920

ZALOGUJ SIĘ ABY MIEĆ MOŻLIWOŚĆ KOMENTOWANIA