×

Ostrzeżenie

Nie powiodło się załadowanie pliku XML.
Wyjątkowa kolacja z niebanalnym menu to na pewno dobry pomysł dla zakochanych, by uczcić razem Walentynki. Restauracja Arté, która znajduje się w hotelu Diune Hotel***** & Resort w Kołobrzegu przygotowała na 14 lutego specjalne menu, które pozwoli celebrować święto zakochanych.

Przez żołądek do serca? Dlaczego nie. Tym bardziej, gdy wyśmienite potrawy są przygotowywane przez wybitnego szefa kuchni Rafała Durkę – nagrodzonego m.in. tytułem Szefa Kuchni 2018 w regionie północno-zachodnim przez przewodnik 100 Best Restaurants, wraz z zespołem.


Walentynkowe menu zaczyna się niespodzianką w połączeniu z aperitifem. Na przystawkę zaserwowany zostanie bisque z homara z krewetkami, a kolejne danie to smażony pstrąg z Zielenicy z ziemniaczanym purée maślano-szafranowym. Na tym nie koniec – przecież czas na główne danie, czyli kaczą pierś w kruszonce pistacjowej podawaną z korzeniem pietruszki duszonym z kandyzowaną pomarańczą. Wreszcie pora na deser. A na ten rzeczywiście warto poczekać – zapieczone ciastko czekoladowe z belgijską płynną czekoladą oraz sosem ze świeżych truskawek. Jak na romantyczną kolację przystało, wszystko zostanie okraszone prossecco.


Z walentynkowego menu skorzystać będzie można od 14 do 18 lutego. Koszt to 138 zł / osobę. Rezerwacji można dokonać pod numerem +48 94 35 55 700.



Kołobrzeska restauracja Arté należy do jednych z najlepszych i najbardziej prestiżowych kuchni na Pomorzu Zachodnim. Mieści się w hotelu Diune Hotel***** & Resort należącym do spółki Zdrojowa Invest & Hotels. Restauracja została wyróżniona niedawno nagrodą Grand Award 3 Widelce+.