×

Ostrzeżenie

Nie powiodło się załadowanie pliku XML.
Kołobrzeżanin Tomasz Haczkowski wywalczył trzecie miejsce podczas zawodów w Szczecinie. Prestiżowy konkurs gastronomiczny "Smaki Pomorza" pod hasłem "Szlakiem Zbóż i Aromatów".
Zgromadził reprezentantów dziewęiciu szkół o profilach gastronomicznych z terenu województwa zachodniopomorskiego. Sentencja przewodnia siódmej edycji tej imprezy obligowała uczestników do wykonania zakąski zimnej z wykorzystaniem przypraw korzennych oraz deseru na bazie produktów. Jury Konkursowe doceniało innowacyjne pomysły i inspiracje kulinarne. Młodzi kucharze musieli również rozwiązać test z wiedzy teoretycznej, który zawierał 40 pytań. Uczeń klasy IV technikum żywienia rozwiązał go najlepiej.
Ostatecznie kołobrzeżanin zajął III pozycję w konkursie wykonując dania przystawka: ciasto parzone, espuma z buraka, Ser koryciński, szynka szwardzwaldzka, piklowana cebula, pesto oraz deser: kruche ciastko, jabłko, malina, lody rozmarynowe. Jak ocenili organizatorzy poziom tegorocznego konkursu był bardzo wysoki. Opiekunem kołobrzeskiego kucharza była Irena Lisowska.

ZALOGUJ SIĘ ABY MIEĆ MOŻLIWOŚĆ KOMENTOWANIA