×

Ostrzeżenie

Nie powiodło się załadowanie pliku XML.
Zachodniopomorska Izba Rolnicza zorganizowała konkurs pod nazwą "Smaki zamknięte w słoiku". W nim ocenianie były przesłane przetwory z warzyw i owoców, które ziemia daje rolnikom.

Na początku odbył się etap powiatowy. 1. i 2. miejsce w konkursie zajęły mieszkanki Gminy Kołobrzeg. Drugie miejsce zajęła Anna Lewandowska ze Starego Borku ze swoim dżemem z pomidorów z imbirem i kolendrą. Na pierwszym miejscu zaś uplasowała się Teresa Bartosiak z Zieleniewa (Kolonia), która przyrządziła konfiturę z jarzębiny i jabłek. Zwyciężczynie otrzymały dyplomy oraz nagrody. Teraz dżem Teresy Bartosiak będzie brał udział w etapie wojewódzkim, którego wyniku będą ogłoszone w grudniu.

ZALOGUJ SIĘ ABY MIEĆ MOŻLIWOŚĆ KOMENTOWANIA

 

×
Reklama